SCOALA Stancea CALARASI

Ești aici: Acasa Scoala noastra Galerie foto Poze festivitati Cu totii în slujba cetateanului copil

Cu totii în slujba cetateanului copil

Mircea Brânduşă. Primăria comunei Spanţov a organizat în data de 1 iunie 2013, o amplă acţiune pentru a sărbători Ziua Copilului. Sub deviza „Cu toţii în slujba cetăţeanului copil”, primarul comunei, ing. Niki Gheorghescu, a pus în mişcare întreaga administraţie publică din Spanţov. Toţi colegii săi au primit sarcini stricte pentru ca micuţii cetăţeni ai comunei să se simtă în largul lor.

„Copiii reprezintă viitorul şi de modul cum sunt formaţi, ce investiţie se face în aceştia, materială şi sentimentală, depinde calitatea comunităţii în care se va trăi peste un timp nu prea îndepărtat. Cum şcoala, după familie, este cea care asigură educaţia pentru viaţă a copilului iată că in Școala Gimnazială nr.2 Stancea acest lucru se face şi într-un mod deosebit, cu implicarea tuturor partenerilor educaţionali.”, ne-a declarat primarul Niki Gheorghescu.

„Primăvara prieteniei” – sub acest nume s-a derulat pe parcursul acestui an şcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 Stancea, respectiv Școala Gimnazială nr.1 Spanţov, un parteneriat educaţional cu Școala nr. 3 din Slobozia. Parteneriatul a constat în desfăşurarea mai multor activităţi, dar şi vizite ale elevilor din cele două şcoli, ale părinţilor şi cadrelor didactice. După ce în această primăvară în luna aprilie domnul învăţător Marian Cazan a vizitat cu grupul de proiect pe partenerii din Slobozia, având tot sprijinul moral şi financiar, din partea domnului primar al comunei Spanţov, Silviu Niki Gheorghescu şi al doamnei director Anghelina Braică, la data de 1 iunie această vizită a avut loc de la Slobozia la Spanţov, astfel că la primele ore ale dimineţii cu mare agitaţie şi emoţie, părinţi, copii, cadre didactice adunate la şcoală au primit grupul prieten cu buchete de flori, zâmbete, urări de bun venit şi îmbrăţişări călduroase.

Fiecare oaspete a primit ecusonul în formă de inimă pentru a completa fără cuvinte atmosfera şi sentimentele care pluteau în aer. După un tur al şcolii unde au putut să admire pavoazarea deosebită a claselor, au asistat la un program artistic susţinut de clasa a II-a sub formă de şezătoare, copiii încântând prin naturaleţe şi stilul jovial imprimat cu mare succes de domnul „Trandafir” din Muntenia, interacţiunea dintre grupuri fiind asigurată printr-un concurs ad-hoc de ghicitori, poezii, cântece şi… surpriza zilei, micuţa interpretă din Republica Moldova, Cleopatra Stratan, dar numai o sosie a acesteia, întruchipată de micuţa de clasă pregătitoare, Ana Maria Neicu. A fost un real succes, pe chipul tuturor, de la domnul primar al comunei, doamna director, cadre didactice, părinţi, copii, citindu-se bucuria şi destinderea datorate atmosferei calde şi vesele create de copii. Și, aşa cum spunea Constantin Brâncuşi: „Când încetăm să mai fim copii, incepem să murim”.

Cu acest eveniment s-a amânat cu puţin acel moment, fiecare trăind şi simţind la maxim alături de copii fiecare clipă. Manifestările de „Ziua copilului” au continuat cu o vizită în portul Olteniţa, în parcul oraşului unde au avut loc jocuri interactive, concurs de desene pe asfalt şi multiple întreceri sportive, pe role şi biciclete. Ziua internaţională a copilului s-a sărbătorit cu petrecere şi la Scoala Gimnazială nr. 2 Stancea, unde doamna director Anghelina Braică, împreună cu doamna învăţătoare Ramona Ivan, au invitat părinţii şi copii şi s-a prezentat un bogat program artistic format din cântece, poezii, dans modern şi jocuri populare în interpretarea micuţilor sărbătoriţi şi sub privirile admirative ale publicului emoţionat.

A fost prezentat un film despre copii şi copilărie, nelipsind invitaţia  „să fim copii pentru incă o zi!”. Atmosfera sărbătorească a fost completată de baloane, coifuri, daruri, diplome pentru câştigătorii concursurilor cel mai bun dansator, cel mai haios, cel mai serios şi, bineînţeles, tortul. Fericirea din privirile copiilor şi mulţumirea părinţilor au fost motivele cele mai întemeiate pentru doamna director şi doamna învăţătoare să repete astfel de acţiuni care apropie, implică şi motivează părinţii şi alţi parteneri educaţionali să participe la formarea unor copii cu amintiri deosebite, echilibraţi şi, cel mai important, deschişi spre cunoaştere. Pentru reuşita acestui eveniment, doamna director merită toate laudele care a ştiut să motiveze şi să implice cadrele şcolii din Stancea, în acţiuni diverse şi de interes în comunitate.

De asemenea, merită felicitări toţi factorii locali implicaţi, în special domnul primar, Niki Gheorghescu şi echipa cu care lucrează în primărie.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Abonati-va la newsletter si veti fi la curent cu ultimele stiri.

Mesaj rapid


Articole postate recent

Prev Next

Poze scoli

{gallery}Mici{/gallery}

Tinte strategice

Tinte strategice: Ţ1. Asigurarea calităţii actului educaţional Ţ2. Formar...

Oferta educationala

Ciclul primar: · Clasa pregatitoare:  · Clasa I:  · Clasa a II...

Online acum

Avem 3 vizitatori și niciun membru online